Lapsuuden piirretyt tv sarjat

Siirry alas

Lapsuuden piirretyt tv sarjat

Viesti kirjoittaja Masa lähetetty 24.08.11 20:19

Muistellaanpa hetkinen mitä piirrettyjä silloin pienenpänä tuli katottua telkasta. Apus ainakin muistaa jos mitä sarjaa katsoneensa ja meillä kun oli silloin toimiva satelliitti lautanen ni näkyi cartoon networks telkasta kivasti ja sen myötä ehkä tuli katottua ehkä muille hieman tuntemattomia sarjoja. Mutta jos tutummasta päästä aloitellaan muistelemaa ni tottakai pokemonin tietää kaikki samoin digimonin ja sitten oma henkilökohtainen ykkönen prätkähiiret marssista, suomeksi dubattuna, se oli ja on edelleen kovaa kamaa. Ei puhuta siitä uudesta spinoff jutusta, aiheuttaa kylmiä väreitä selkäpiihin. Harvinaisen loistava dubbaus kun näin vanhemmiten ajattelee, eihä siihen pienenpänä niin huomiota kiinnittäny kuin nyt, mutta prätkikset oli kyllä kunnolla suomennettu.
Sitten oli tietysti vanhat kunnon Spaidermanit ja batmanit sekä teini-ikäiset mutantti ninja kilpikonnat ja vanhat kunnon transformerit on kanssa aika vakio kamaa ollu. ja men in blackkin piirros sarja varmaan monelle tuttu. Ja sitten Jackie Channin seikkailut oli kanssa loistava sarja, tuli nelosen aamuissa muistaakseni.
Ja The Mask tais tulla uusintana hiljalleen maikkarilta, ite en hirveesti digannu, mutta kyllä sitäkin kattelin välillä aikoinaan. Road Rovers tuli kanssa jossain vaiheessa telkusta, suomenkielistä nimeä ja oliko dubattu en todellakaan muista, mutta jos joku muu sattuisi muistamaan tämän.
Ja tottakai monet disneyn sarjat on varmaan ollu monenkin lemppareita, kuten tottakai Ankkronikat, Tikun ja Takun pelastuspartio, Darkwing Duck suomeksi muistaakseni varjoviitta, en oo ihan varmanyt, kellä olis tietoo tästä?
Sitten on on epämääräsiä muistikuvia sarjoista joita oon saattanu kattella silloin ihan pienenä Street Sharks on miun muistikuvieni mukaan ainakin jossain leluna nähty. Swat katskin näyttäis jotenkin tutulta, mutta en menis vannomaan ja samaan luokkaan menee Silverhawks ainakin erittäin laadukkaan näköistä.
Dexter's Laboratory ja Earthworm Jim on kanssa katottu ja ton madon pärstää ei vaan unohda ja sekin oli ihan sekopäinen sarja muistikuvieni mukaan.

Mutta mie voisin jatkaa listaa vaikka kuinka pitkälle vielä ja youtubesta löytyy kaikkea muistia virkistävää videon pätkää. Joka tapauksessa on kaikkea tullu kateltua ja henkilökohtainen mielipiteeni on että ennen oli piirretyt parempia niin piirroslaadultaan kuin juoneltaan, tosin en ole seurannut kovinkaan tarkasti nykyistä tarjontaa, mutta ne suomi dubbaukset mitä oon ohi mennen kuunnellu on kyllä ihan kamalia, semmosta kimitystä.

Joten kertoilkaapa tekin omia lempi sarjoja ja muistoja jotka on jäänyt mieleen.
avatar
Masa
Mahdollisuuksien etsijä

Viestien lukumäärä : 190
Points : 5711
Reputation : 0
Join date : 09.06.2011
Ikä : 27
Paikkakunta : Tähtien alla

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Lapsuuden piirretyt tv sarjat

Viesti kirjoittaja Jara lähetetty 25.08.11 21:31

Pokémon ja Digimon oli kova juttu, etenkin Pokémon (joka on tosin alkuperäisenä edelleen ihan jees, ettei siinä mitään)

MUTTA, yksi meitsin ehrottomista lemppareista oli esikoulusta asti Hopeaharja ♥ (The Silver Brumby) ihana sarja australialaisista villihevosista (brumbyista), Thowrasta, Bel Belista, Yarramanista, Brolgasta ja muista. Jos tämä tulisi vielä nykyään tölsystä niin ihan varmasti kattoisin vieläkin :D tai jos netistä löytyisi tai jotain, mutta ei näitä oikein ole missään

Sitten muita lemppareita joita näin äkkiseltään muistan, on ainakin Kaukametsän pakolaiset, Babar, Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat (Raphael on ihana, jiii) Nooan saari, Richard Scarryn touhukas maailma, Alfred J. Kwak (oli kovassa kulutuksessa), Maa aikojen alussa (tykkäsin tästä hirmuisesti), Vili Vilperi, Prätkähiiret, Barbapapa

Niiin ja tietty suomeksi dubattu Hopeanuoli oli meitsin suuuuri rakkaus myös :D ja onhan se edelleenkin, tosin ei dubattuna, lapsena sitä ei jotenkaan tajua kuinka kamalia jotkut suomidubit on/on ollut...

Nykyään muksut ei saa kattella lähellekään niin hyviä ohjelmia mitä meirän aikoina oli. Kaikki nämä uuret ohjelmat on jotenkin niin... outoja... epänormaaleja ja vääristeleviä. Silloin 15 vuotta sitten lastenohjelmat oli suurimmaksi osaksi realistisia, kunnollisia ja opettavaisia. Useimmiten tosi surullisiakin, kuten esmes Kaukametsän pakolaiset. Nykyään noi ohjelmat on niiiiin eri maailmasta. Paitsi äkkiseltään mietittynä tulee mieleen Martta puhuu, se on ihan jees sarja, siskon pojat tykkää tästä paljon niin on tullut nähtyä aikasta paljon, joskus vähän liikaakin... aika hauska + fiksu + siihen on keksitty selkeä selitys miksi Martta puhuu vaikka se on koira
______________
"Voit tutustua vain siihen, minkä kesytät", kettu sanoi. "Ihmiset eivät enää ehdi tutustua mihinkään.
He ostavat kauppiailta valmiita tavaroita. Mutta koska ystäviä ei myydä kaupoissa, ihmisillä ei enää ole ystäviä.
Jos haluat ystävän, kesytä minut!"
avatar
Jara
Kyylä

Viestien lukumäärä : 8190
Points : 14455
Reputation : 0
Join date : 07.06.2011
Ikä : 27
Paikkakunta : Metallivaltio

http://hasuka.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Lapsuuden piirretyt tv sarjat

Viesti kirjoittaja Teryan lähetetty 13.11.12 20:59

Kolme muskettikoiraa ja sen jatko-osa Muskettikoirien paluu oli kova juttu muksuna. Etenkin se alkuperäinen. Jos mä oikein muistan niin jotenkin siitä jatko-osasta tuli espanjalaisempi(?) ja se ei napannut ihan samalla tavalla kuin japanilaisuus.

Alfred J. Kwak oli/on myös yksi parhaimmista. Siinä on hieno ja kunnollinen idea, oikeita pahiksia, kiusaamista, syrjintää ja kaikkea. Muutenkin paljon sellaisia asioita joita ei enää nykyään lastenohjelmiin laitettaisi. Sota, rasismi, kuolema, köyhyys, päihteet ja se miten Alfred todisti kotimaansa poliittista muutosta absoluuttisesta monarkiasta demokraattiseen hallitusmuotoon. Ihan mahtavaa, tällaista lapsille pitäisi näyttää.

Muita mieleen tulevia: Halinallet, Turtles, Snorkkelit, Ewokit, Jetsonit, Babar (tämäkin kuuluu samaan lokeroon Alfredin kanssa), Matka maailman ympäri 80 päivässä, Smurffit, Kapteeni N, Kreivi Duckula, Tao Tao, Pikkumuppetit, Maa aikojen alussa ja Kaukametsän pakolaiset sitten vähän vanhempana ja tämäkin on näitä sarjoja jotka kertoo asiat suoraan

Onhan näitä, mutta mä muistan paremmin elokuvia kuin sarjoja. Hiidenpata esimerkiksi, nähnyt sen varmaan sata kertaa lapsena :)
I can feel it deep within my heart and my soul, you make me whole
I want to live this second forever, always together, forevermore

I hold my breath and wait 'til the end, until 'morrow we're unbreakable
avatar
Teryan
Rohkea soturi

Viestien lukumäärä : 1797
Points : 6369
Reputation : 0
Join date : 27.09.2012
Ikä : 40

Takaisin alkuun Siirry alas

Vs: Lapsuuden piirretyt tv sarjat

Viesti kirjoittaja Sponsored content


Sponsored content


Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa